El veïnat

Hi ha ocasions en què la majoria de persones no sabem com comunicar-nos i es generen uns fluxos de diàleg inconnexos i sense massa sentit. Com per exemple quan coincidim amb els veïns a l’ascensor o quan volem festejar o “tirar els trastos”. En aquestes situacions, a nosaltres ens caracteritza la necessitat de preguntar “i tu, com arribes a final de mes?” o “a què et dediques?”. I és que ens encanta saber quines són les habilitats professionals de les persones que ens envolten. Creiem que totes les persones poden aportar moltíssim a un projecte, i no ens ho podem treure del cap. És per això que sempre tenim present la professió dels nostres veïns i veïnes, amics i amigues, i de les persones amb qui ens relacionem. Aquest és un dels nostres vicis: creure en què aquella persona amb que coincidim podrà, en un moment o altre, ajudar-nos en el nostre projecte i aportar-nos energia. O inspirar-nos i donar-nos idees per a futurs projectes. N’hi ha que d’això en diu networking. Nosaltres parlem de veïnat.

Òbviament, amb aquests veïns o partners, no ens quedem a la superfície. Ens agrada també identificar els seus punts febles, els riscos, els inconvenients… Tenir aquesta informació és clau, ja que ens permet donar-li la volta a la truita i convertir els “problemes” en oportunitats i obtenir, així, bones solucions.

Creiem que aquesta és la manera més raonable de fer coses plegats, de que el networking rutlli i de que uns i altres ens sentim contents amb el procés de treball.

Jesús Sarmiento

Jesús Sarmiento

Periodista i Youtuber

Helle Kettner

Helle Kettner

Periodista i presentadora

Arnau Curto

Arnau Curto

Periodista i Showman

David Suriñach

David Suriñach

Analista Digital