Entrenem-nos

Ciutadans i Ciutadanes del que fa dos mil·lennis va ser la Tàrraco Romana. La proposta que us portem és ben senzilla. Fer-vos partícips d’un seguit d’activitats que ens serviran per posar-nos a prova. Com bé tots sabreu l’any 2017 la nostra ciutat acollirà els Jocs del Mediterrani. Uns Jocs que han generat moltes crítiques, tant positives com negatives. Nosaltres no ens posicionarem. No us direm si són convenients o no ho són.

El que tenim clar és que abans, durant, i després dels Jocs hi sereu vosaltres, els ciutadans, nosaltres. Tots som el llegat. I per això hem d’evolucionar. Hem d’entrenar-nos. I l’objectiu és ben senzill: crear una ciutadania crítica, creativa, reflexiva i emprenedora.

Ha arribat la Fi del Període on la ciutat de capellans, funcionaris i militars ja no tenen protagonisme. Ara som una ciutat d’emprenedors, entitats i artistes. Ja no s’hi val dir que “Tarragona està morta”, “a Tarragona no hi fan res”, o el clàssic “la gent només surt per Sant Magí, Santa Tecla, Carnestoltes i la Cavalcada”. Tarragona està fent un canvi. Però ara falta que els ciutadans siguin partícips d’aquest canvi i ho visquin. Som una ciutat viva, que mira al Mediterrani i amb visió global.

Tal i com els atletes que vindran es preparen per aconseguir els millors resultats, nosaltres també ho hem de fer. És el moment de començar a exercitar-nos. I Tarragona serà la primera ciutat designada “ Ciutat d’Alt Rendiment “

Els valors dels que parlarem a partir d’avui:  Il·lusió, ingeni, vida saludable, superació, creativitat, intel·lecte, emprenedoria, iniciativa, crítica, sàtira, reflexió, seny, coneixement…i sobretot, vitalitat i dinamisme.

Així doncs, comencem el 2016 amb un conjunt d’accions que ompliran el nostre calendari. Però abans de tot, necessitem agrupar-nos.

Disciplines

Agenda Primera Edició